Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Ми спростили цього року вступи до мистецькі вишів, вони тепер переважно оцінюють за творчі конкурси. Ми, навпаки, цей рік зустрічаємо з певним полегшенням, і в цьому сенсі сподіваємося на гарні результати, незважаючи на війну. Стосовно грантів, тут є два типи грантів. Ми дуже б хотіли поновити гранти УКФ і УІКу цього року, тому що нам потрібна підтримка у містах, які знаходяться в прифронтових зонах, там потрібні інші алгоритми, і гранти – це один із найкращих засобів, який у тому числі працює в цивілізованому світі», - повідомив міністр.

Олександр Ткаченко зазначив, що коли в Україні продовжують займатися фандрайзингом стосовно поновлення діяльності УКФ і УІКу, для наших західних партнерів діяльність і підтримка саме цих інституцій виглядає найбільш прийнятно й зрозумілою.

Також, за словами Олександра Ткаченка, вперше під час війни в Україні намагаються систематизувати інформацію про підтримку українців, які опинилися в інших країнах, від західних партнерів. Але така підтримка Заходу поки викликає більше запитань і виглядає загалом хоч і необхідною, проте безсистемною і незрозумілою.

«Але сам принцип грантів підтримували й будемо підтримувати, тому що це один із найбільш прозорих інструментів, принаймні, через інституції типу УКФу і УІКу», - наголосив міністр культури.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, на День Незалежності України прикрасили дім прем‘єр-міністра Британії: Даунінг-стріт у жовто-блакитних кольорах.

Також Знай.ua повідомляв, що Ірина Федишин після повернення в Україну ледь не загубилася серед захисників: «Не ті пісні співала».