Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Необхідною умовою майбутньої трансформації росії буде тільки воєнна перемога України, іншого не дано. Україна не піде на компроміси, яких хоче путін, а путін не відмовиться від продовження війни, тому хтось один має виграти. Російські сьогоднішні імперські проекти й українські демократичні є взаємовиключними: перемога одного буде означати загибель іншого», - наголосив Тарас Стецьків.

За словами політика, результатом перемоги України буде неминуча трансформація росії. Після війни, як повідомив Тарас Стецьків, можливо відбудеться якась конференція, на якій держави-переможці визначатимуть долю росії, її подальший конституційний лад, яким чином території і спільноти матимуть змогу відділитися. Наразі це лише припущення, але для нас важливий напрямок політики, і якщо це переходить з площини окремих пропозицій у площину суспільної дискусії, то ми вже зробили великий крок вперед.

«По-іншому ми росію безпечною не зробимо. Якщо подивитися на російську історію хоча б з часів Івана ІІІ, з моменту такого реального «собіранія земель», то це суцільна імперська історія. Так звані періоди демократизації – це були короткі періоди, як відразу приводили до відтворення імперської, царської моделі. Тому як мінімум після війни це має бути децентралізована модель, але я б до неї додавав право національних утворень, які насильно були фактично включені в склад росії, на своє самовизначення», - заявив політик.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, російський ув'язнений вирушив в Україну через «нудьгу» у СІЗО, але швидко про це пошкодував: вже попрощався з життям.

Також Знай.ua повідомляв, що росіяни разом із командуванням масово пишуть рапорти про звільнення через страх за своє життя: «Бути м'ясом я не хочу».