Святкову Божественну літургію в Успенському соборі очолив Митрополит Онуфрій.

Після читання Євангелія Предстоятель УПЦ розповів віруючим про подвиг преподобного Феодосія, ігумена Печерського. Блаженніший звернув особливу увагу на чесноту смиренності, яку досяг святий.

«Смирення не так просто дається людині, от взяв і став смиренним - треба змиряти свою гординю через молитву, через укоряння себе, через терпіння якихось образ від інших. Якщо це робимо і змушуємо себе упокорюватися, то поступово наша душа змиряється перед Богом і наповнюється благодаттю - благодаттю, яку всі шукають, але знаходять лише ті, хто стяжає смирення», - зазначив Митрополит Онуфрій.

За богослужінням архієреї, духовенство та віруючі молилися за мир на українській землі; про звільнення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки.

Після заамвонної молитви та чину славлення Предстоятель прочитав молитву преподобному Феодосію Печерському перед іконою святого. Потім Митрополит Онуфрій привітав віруючих зі святом і дав усім архіпастирське благословення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще