Святкову Божественну літургію на площі перед Успенським собором обителі у співслужінні єпископату та духовенства звершив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Предстоятель розповів про подію свята Успіння Пресвятої Богородиці.

«Божа Матір Сама приготувала себе для відходу з цього життя, - продовжив Митрополит Онуфрій. - Вона лягла на одр і в молитві віддала Свою душу в Божі руки. Великий смуток і водночас радість була у християн. Раділи з того, що Пресвята Богородиця пішла туди, де краще жити - до Бога. А засмучувалися з того, що вже не мали з собою такої втіхи.

Божа Матір перейшла у вічність, як уснула, тому Свята Церква називає Її смерть Успінням. Але Своїм Успінням Вона не залишила світ, і ми просимо Її, щоб вона не залишила нас Своїм Материнським благодатним покровом. Щоб Вона покривала нашу землю, наш народ і вимолила мир для України, всіх нас і випросила для нас у Бога дар вічного спасіння», - наголосив Митрополит Онуфрій.

За богослужінням архієреї, духовенство та віруючі молилися за мир на українській землі; про звільнення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Після літургії тисячі віруючих звершили хресний хід від Успенського собору до Ближніх печер, де було звершено молебень, після якого всі, хто молився, були окроплені святою водою.

Напередодні ввечері, 27 серпня, Предстоятель звершив всенічне бдіння в Успенському соборі. Перед початком бдіння був прочитаний Акафіст Успінню Пресвятої Богородиці.