Про це Митрополит Онуфрій сказав у проповіді.

«Матір Божа називається пророками Ліствицею, Яка з’єднала Небо із землею, Матір Божа – це Посудина, в Якій зберігається Хліб Життя, Матір Божа - це Ковчег Завіту, тому що Законодавець через Матір Божу прийшов на землю, Матір Божа - це краще приношення людське Богові. За Свою чистоту, за Своє смирення і любов Мати Божа стала вищою від Херувимів і «славнейшею без сравнения» від Серафимів. Через Матір Божу звершилася тайна пришестя у світ Месії», - зазначив Блаженніший.

Предстоятель нагадав, що Божа Матір Сама приготувала себе для відходу з цього життя.

«Вона лягла на одр і в молитві віддала Свою душу в Божі руки. Великий смуток і водночас радість була у християн. Раділи з того, що Пресвята Богородиця пішла туди, де краще жити – до Бога. А засмучувалися тим, що вже не мали з собою такої втіхи», - продовжив архіпастир.

Блаженніший пояснив, що Божа Мати перейшла у вічність, як заснула, тому Свята Церква називає Її смерть Успінням.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Але Своїм Успінням Вона не залишила світ, і ми просимо Її, щоб вона не залишила нас Своїм Материнським благодатним покровом. Щоб Вона покривала нашу землю, наш народ і вимолила мир для України, всіх нас і випросила для нас у Бога дар вічного спасіння», - сказав Митрополит Онуфрій.