Про це він розповів на каналі Вадима Трюхана.

«На сьогоднішній день треба зрозуміти, який плюс ми маємо вже. Україна за всі вісім років спала й не думала про таке масове вторгнення пів року тому. І суспільство, і влада. Я зараз не буду відокремлювати владу й суспільство, тому що, якби суспільство було більш прагматичне, воно не дало б владі заснути. Із 2014 року війна почалася. І сьогодні великий плюс в тому, що вся Україна зрозуміла, що ми відчули, що ми розуміли вже в 2014 році в Криму», - повідомив Андрій Щекун.

За словами журналіста, на сьогоднішній день не всі українці поки зрозуміли, що безпека територіальної цілісності України полягає в цілковитому розпаді російської федерації. Але й західні партнери, як зазначив Андрій Щекун, також не до кінця це усвідомлюють. Якщо ми публічно заявляємо, що Крим – це Україна, то треба докладати всіх зусиль, щоб його повернути.

«У мене є гордість за Збройні сили України, які взяли на себе відповідальність. ЗСУ взяли на себе відповідальність за військовий шлях. І я би хотів тепер почути наших політиків, державних службовців і нашого Президента, що ми готові визволяти Крим саме військовим шляхом. На другій стадії вже дипломатичним, мається на увазі, капітуляція», - зазначив Андрій Щекун.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олексій Арестович не зміг підтвердити початок контрнаступу ЗСУ у Херсоні: збирається тримати інтригу до останнього.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну: «Ситуація патова».