Так, 26 липня 2022 року під час бойових дій та внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків, на території села Шевченкове Миколаївської області виникла пожежа на полі із пшеницею, загальною площею 230 га. Відповідно до розрахунків, здійснених інспекторами Держекоінспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у результаті горіння відбулось потрапляння неорганізованих надзвичайно шкідливих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, шкода довкіллю склала понад 1,27 млрд гривень.

вигоріло поле із пшеницею
вигоріло поле із пшеницею

Фахівці Держекоінспекції та Оперативного Штабу продовжують фіксувати та розраховувати шкоду природному навколишньому середовищу, завдану російськими військами.

Держекоінспекція нагадує, якщо ви стали свідком надзвичайної події, що виникла внаслідок воєнних дій та несе шкоду довкіллю, просимо повідомляти Оперативний Штаб при Держекоінспекції:

Телефон гарячої лінії:
+380 (96) 756-83-66 (Telegram, WhatsApp, Viber)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще