Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Чим відрізняється людина від тварин? Принципова відмінність у тому, що людина користується символічною системою: слова, образи. І ми можемо оперувати в умі, у нас є якась складніша процедура. Ми можемо через символи, образи створювати конструкцію, в ній щось вирішувати, а потім виносити це в дії. Ось передбачається, що у тварин цього або немає, або дуже слабо розвинене», - повідомив Олег Хом'як.

За словами психолога, у людини образне мислення – це основа, тоді як тварини абсолютно не здатні мислити образами. Найголовніше, що відрізняє людину від тварини, – це знання мови. І люди, як зазначив Олег Хом'як, здатні до засвоєння мови, а навчити тварин говорити неможливо.

«Кішку, скільки завгодно ти з нею не говори, читай Шекспіра, марно вчити, не заговорить. А людина має таку вбудовану опцію. Тобто будь-яка дитина людини освоює мовлення. Мова – це символічна система», - заявив психолог.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, за 110 років після затоплення «Титаніка» з'явилися небачені раніше кадри: мурашки по шкірі.

Також Знай.ua повідомляв, що жінка стверджує, що її пестила примара ночами, поки її хлопець був у душі: прихована камера показала негадане.