Про це настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблим та ветеранам Афганістану протоієрей Сергій Ющик розповів на YouTube-каналі «Православная Церковь».

«Православна Церква у річному колі богослужінь визначила окремі дні поминання померлих», - сказав отець Сергій.

Священник зазначив, що певною мірою кожна субота є заупокійним днем.

«Щосуботи, якщо в храмі та монастирі звершується уставне богослужіння, то там виділено окрему молитву за упокій», - додав він. Водночас, у річному колі богослужінь Православної Церкви є особливі суботи, які називаються «батьківськими» чи «поминальними», продовжив настоятель храму.

«До них відносяться: поминальна субота перед початком Великого посту, поминальна субота перед святом Святої Трійці, і наша помісна традиція – Дмитрівська поминальна субота. Це три окремі дні, у які з великою ретельністю звершуємо молитву за упокій», - пояснив протоієрей Сергій Ющик.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Священник зазначив, що у батьківські суботи заупокійній молитві присвячено не лише якийсь елемент богослужіння, а все богослужіння цих днів присвячено молитві за упокій.