Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«У чому була суть реформи? Щоб змусити працювати банки за тими правилами, які є в Європі. Не тому, що там в Європі дуже класні правила. Вони десь класні, десь погані, десь вони кращі, ніж азійські, чи австралійські, чи американські. У нас просто курс був взятий на Європу. Це записано в Конституції, це записано в законі про Національний банк. Ми реформуємо банківську систему саме так», - повідомив Євген Дубогриз.

За словами експерта, до реформ банківської системи українські банки нагадували міцне здорове дерево, всередині якого нічого не було. Після 2008-2009 років більшість банків в Україні саме такими й були, ці банки, як наголосив Євген Дубогриз, просто не дореформували, тому вони зникли ще до реформи.

Зараз же, як повідомив експерт, банківська система в Україні вже працює так, як у Європі, тобто реформа все ж дала певні зовнішні результати. Однак Євген Дубогриз наголосив, що, хоч банки і працюють за європейськими стандартами, але поки держава не перейшла на ці правила. Наприклад, коли позичальник у Європі приходить оформлювати кредит, банк майже не зважає на заставу, тоді як в Україні перше, на що дивиться банк, - це не прибуток людини, а саме застава.

«Банки, дійсно, працюють по тих принципах, по тих законах, які працюють у Європі. Чи решта країни так працює? Ні», - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, українці «перестали» їсти хліб через війну - заводи вже думають підвищувати ціни.

Також Знай.ua повідомив, що українцям пояснили, чи платити за оренду, якщо майно в окупації: «врятується» не кожен.