Про це він розповів на своєму каналі.

«У нас покладів 60 мільярдів тонн вугілля. Ну, порівняно з газом, у нас є газу під 100 трильйонів кубів. Але все залежить від споживання. Тобто якщо газу ми самі споживаємо близько 20 мільярдів кубів, то зрозуміло, що трильйони тоді – це нормально. А вугілля вся Україна у моменти економічного зростання, запуску всіх підприємств, металургії, коли було максимальне споживання, споживала 50 мільйонів тонн на рік», - повідомив Павло Себастьянович.

За словами підприємця, вугілля, яке є в Україні, могло вистачити на тисячу років навіть за максимального споживання. Павло Себастьянович наголосив, що у нас під ногами величезні поклади, Україна – дуже багата країна. Але наша газова галузь почала руйнуватися, і цей планомірний процес було запущено ще в 1990-х.

«Це було запущено саме з росії, в Україні мали б бути знищені всі види видобутку енергоносіїв. Тобто росія вела політику на те, щоб в Україні не розроблялися нові родовища газу та нафти, щоб не добувалося вугілля», - зазначив Павло Себастьянович.

Підприємець розповів, що у 2014 році всі дуже здивувалися, коли нам сказали, що доведеться закуповувати вугілля в росії та Південній Африці, хоча у нас і свого вугілля на Заході та Сході було повно.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, експерти озвучили невтішний прогноз щодо цін на яблука: любителям фрукту доведеться «вивернути кишені».

Також Знай.ua повідомляв, що дорожчає три місяці поспіль: в українських магазинах злетіли ціни на популярний молочний продукт.