Урочисту літургію та канонізацію святителя звершив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.

За традицією було оголошено рішення Священного Синоду УПЦ щодо встановлення шанування святого та зачитано його житіє.

Потім новопрославленому святому заспівали тропар, кондак та величання.

За богослужінням архієреї, духовенство та віруючі молилися за мир на українській землі; про звільнення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив будинки.

***Святитель Ієрофей (Лобачевський) у середині XIX століття був вікарним архієреєм Острозької єпархії, відомим подвижником, молитвенником, і одним із найосвіченіших людей своєї епохи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Мощі святителя знайшли у головному храмі Дерманського монастиря під бетонним настилом, вони нетлінні, як і архієрейські вбрання, в яких святителя поховали.

Священний Синод УПЦ 17 серпня ухвалив рішення про зарахування до лику місцевошанованих святих Рівненської єпархії єпископа Острозького Ієрофея (Лобачевського), який народився 24 березня 1783 року в Ковелі (Волинська губернія), а помер 17 квітня 1871 року і був похований у Дерманському жіночому монастирі.