Про це він розповів у своєму блозі.

«Варто буде усвідомити, що всі культури, які утворилися в нас і які належать до польської, угорської, російської, єврейської, австрійської, кримськотатарської, ромської, вірменської та інших спільнот – це наша українська культура. І, відповідно, всі їхні носії – наші», - підкреслює Олесь Доній.

Як він зазначає, саме за таким алгоритмом працюють переможні нації: вони максимально залучають до себе інших особистостей. До того ж, додає ідеолог, так можна використовувати не лише реальних персонажів, але й міфічних, наприклад, як Астерікс і Обелікс у французькому кіно.

«Нам слід навчитися вивчати кримських Ґіреїв як українських ханів, адже Крим – це Україна, а одеських російськомовних письменників – як українських, Айвазовський, Куїнджі, Малевич, Рєпін, незалежно від їхнього етнічного походження, - це українські художники», - пояснює Олесь Доній.

Тобто, констатує він, йдеться про ламання стереотипів гуманітарної традиції, відсталу від сучасності традицію все ж таки доведеться поламати. А відтак, підкреслює ідеолог, треба збільшувати, а не зменшувати свій історичний пантеон.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, хто такі українців і чому важливо обов’язково провести цю самоідентифікацію.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чому важливо відстоювати власні принципи.