Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Проєкт бюджету, який Кабмін затвердив, - це вже певний матеріальний документ, із якого ми будемо розуміти, як ми плануємо жити наступний рік. Тому що, давайте чесно скажемо, на 2022 рік ніхто не планував війни, були інші статті видатків», - зазначає Світлана Кушнір.

Тим не менш, констатує вона, зараз Кабінет Міністрів і Верховна Рада працюють дуже синхронно у питанні фінансування Збройних сил, адже безпека – це найважливіше. Водночас економічний блок, каже експерт, це вже інша справа. За її словами, зараз йдеться не те, що про розвиток економіки держави, а про зупинку падіння, фіксацію ситуації на певних точках і вихід на плато.

«Вперше Кабінет Міністрів реально заявив, що інфляція буде вище 30%. Якщо порівнювати з попереднім роком, там інфляція планувалась на рівні від 9 до 12%. Трошки реалістичніше Міністерство фінансів почало говорити про ці речі», - повідомляє Світлана Кушнір.

Також вона додає, що реалістично поставлено і відсоток безробіття, сьогодні він уже зафіксований на рівні 28,8%, на наступний рік – більше 30%. Окрім цього, каже вона, вперше Мінфін саме в цьому документі оприлюднив дані про падіння гривні і зростання долара. Отже, констатує вона, сьогодні уряд реалістично дивиться на ситуацію і це вже добре, далі – справа за її вирішенням.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, скільки збитків вже сьогодні зазнала Україна через напад росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шмигаль розповів, яким буде курс долара у 2023 році.