Про це митрополит Олександрійський та Світловодський Боголеп сказав в інтерв'ю виданню politica.com.ua.

«Позиція тих священнослужителів, які намагаються виправдати війну, «підлаштувати» Писання під якісь утилітарні інтереси, для мене є неприйнятною. Якщо Євангеліє використовується таким чином, то його благовістя неминуче йде на периферію. Не можна «жонглювати» фразами Христа. Євангеліє – це глибоко особистий заклик до людини бути світлом для світу, що лежить у злі», – сказав ієрарх УПЦ.

Владика зазначив, що у питаннях «виправдання» війни ідеологами часто використовуються або збочені моральні постулати, або явно хибні аргументи, в «капкан» яких може потрапити людина.

«Водночас позицію миру не потрібно доводити, не потрібно аргументувати. Святе Письмо ясно свідчить про неприйняття будь-яких аргументів, що виправдовують божевілля війни, незважаючи на те, що вся історія людства – це безперервна війна. Христос через все своє життя тут на землі не тільки не поділяв світ на своїх і чужих, Він не залишив нам жодної заповіді про «справедливі» завоювання. Тільки одне стверджував Господь у своїй проповіді - будьте людьми, якими задумав вас Творець», - додав митрополит Боголеп.


Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще