Про це вона розповіла на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Насправді, як лікар я все ж таки, можливо, десь у чомусь і погоджуюся, що антибіотики мають видаватися за рецептами. Чому? Тому що це сильнодіючі препарати, вони можуть нашкодити при неправильному прийомі. І, на жаль, багато антибіотиків мають прямі протипоказання при деяких станах, у яких людина, можливо, буде некомпетентна», - повідомила Валентина Степанчук.

За словами волонтерки, необхідно спростити систему електронних рецептів, щоб люди змогли отримувати ліки, особливо життєво необхідні, в аптеках простіше. Крім того, як зазначила Валентина Степанчук, не обов’язково стояти у чергах, щоб потрапити на прийом до лікаря й отримати рецепт.

«У нас достатньо зателефонувати лікарю, і медсестра електронний рецепт висилає на телефон. Тобто все швидко. І йти до нього (до лікаря – Ред.) не завжди потрібно. Але все ж таки те, що антибіотик став по рецепту, я більше погоджуюся з цим, тому що такі ліки треба вживати грамотно», - заявила Валентина Степанчук.

Волонтерка наголосила, що прийом антибіотиків без рецепту лікаря може мати серйозні наслідки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, на полицях супермаркетів ціни на рибу приємно здивували: скільки просять за кіло.

Також Знай.ua повідомляв про осіннє соцопитування, результати якого дивують: як українці ставляться до мешканців окупованих територій.