Митрополит Онуфрій у проповіді пояснив дві головні заповіді про любов до Бога та ближнього і розповів, чому без дотримання першої неможливо виконати другу.

«Людині випадає багато моментів, коли їй потрібно вирішити вчинити так чи інакше. Наприклад, піти їй сьогодні на базар чи до церкви. З одного боку, вона думає: йди до церкви, і тут же інакше: йди на базар, ти потребуєш, там сьогодні людей багато, ти заробиш більше. Але людина має подивитися, що приємніше для Бога. Природно, що Бог більше любить ту людину, яка йде до Нього, яка прославляє та шанує Його. Такій людині Бог множить земні блага та посилає добробут», - зазначив Блаженніший.

Предстоятель УПЦ вважає, що «любити Бога - означає завжди ставити Бога на перше місце та намагатися робити те, що Йому приємно. Навіть якщо весь світ хвалитиме щось, але воно не до вподоби Богові, ми не повинні робити цього».

Він також зазначив, що все, що людина створила всупереч Божій волі, несе в собі гріх і смерть, умертвляє людину швидше або повільніше.

«Людина, навіть не помічаючи цього, стає, зрештою, мертвою для Вічності, для Раю, для Блаженства», - сказав Митрополит Онуфрій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Говорячи про другу заповідь - про любов до ближнього, архіпастир зазначив, що якщо людина першу заповідь не хранить, то вона не може виконати й другу, бо друга подібна до першої.

«Якщо людина не любить Бога, то не може полюбити ближнього правильною любов’ю. Її любов - це комерція: я роблю комусь щось, щоб він мені зробив те саме. А коли людина любить Бога, то вона вміє любити ближнього жертовно, безкорисливо, вона робить ближньому добро, не чекаючи нічого натомість - ось це і є Божественна любов, правильна любов до ближнього. І така любов встановлює між людьми мир і робить їх благородними, красивими та гідними вічного життя та спасіння», – пояснив Блаженніший.

Предстоятель УПЦ закликав завжди пам'ятати про те, що лише Бог вічний, а решта має свій початок і кінець.

«Вічне треба любити більше, ніж те, що тимчасово. Це правильне влаштування свого мислення, свого ставлення до всього, що відбувається довкола нас. Якщо любитимемо Бога, навіть якщо за це нас можуть ганьбити, ображати, гнати, то скрізь буде добре. Тому, що щастя і благо ні в чому іншому, як тільки в Бозі, і хто живе з Богом, хто любить Його, той і користується цим великим священним даром – даром вічного життя, щастя та Божого благословення», - сказав Митрополит Онуфрій.