Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Зазвичай людина і сама не знає, якою ж вона є насправді. Адже для багатьох існування поза суспільством навіть не представляється. Людина не залишається наодинці з собою і тим більше наодинці з Богом, тому і не може проявити себе справжньою. Її справжня особистість прихована від усіх та від неї самої. Від усіх, окрім Творця», - зазначив митрополит Антоній.

Він наголосив, що справжню сутність кожної людини знає лише Бог.

«Які ми справжні, знає лише Бог, Він же знає і те, якими ми маємо бути згідно з Його задумом. Втілення цього Божого задуму і є нашою головною метою – успадкувати Царство, приготоване для нас Господом. Адже всі ми несемо у собі образ Творця. Але наше завдання – стати і Його подобою…Бути за образом Божим властиво нам за першим нашим сотворінням, а стати за подобою Божою – залежить від нашої волі», - пояснив керуючий справами УПЦ.

Владика нагадав, що вся суть християнського життя – поєднати образ та подобу.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

«Для християнина бути самим собою означає відповідати задуму Творця про себе. Поповнити образ Божий у собі, ставши Його подобою. Це досягається лише виконанням заповідей, любов'ю до Бога та ближніх. А всі маски слід залишити», - підсумував керуючий справами УПЦ.