Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Я би хотіла, щоб ми почали не з кінця, а з початків, бо тоді ми будемо чітко певні в правильності наших початків. І для нас таким початком є 1991 рік. Тоді здавалося, що все відкрито й всі можливості зараз реалізуються. Але зараз ми бачимо, що не так сталося. І тепер, коли ми в другій такій ситуації, я переконана, що ми переживаємо 1991 рік-2», - повідомила Олена Скоморощенко.

За словами науковиці, для нас дуже важливо зараз врахувати всі помилки попереднього переходу в 1991 році, який не став переходом до кращого майбутнього, який ми змарнували. Олена Скоморощенко наголосила, що тоді, коли в українців був шанс побудувати успішну державу, ми доволі поверхово й легковажно поставилися до трактування абстрактних речей.

«Бо здається, що це щось таке загальне, яке десь там існує, може, біля Бога. Але насправді, це дуже практичні речі, і оці універсальні цінності, універсальні поняття є найголовнішим важелем, який визначає вашу реальність. І від того, куди повернеться цей важіль, залежить, де ви опинитеся», - заявила Олена Скоморощенко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, польський міністр Кульпа розповів, навіщо росія обрала політику ізоляції за прикладом Північної Кореї: «Апарат насильства».

Також Знай.ua повідомляв, що протипутінський рух буде розвалювати російську армію зсередини: краще за командування навряд впораються.