Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Я би хотіла, щоб ми почали не з кінця, а з початків, бо тоді ми будемо чітко певні в правильності наших початків. І для нас таким початком є 1991 рік. Тоді здавалося, що все відкрито й всі можливості зараз реалізуються. Але зараз ми бачимо, що не так сталося. І тепер, коли ми в другій такій ситуації, я переконана, що ми переживаємо 1991 рік-2», - повідомила Олена Скоморощенко.

За словами науковиці, для нас дуже важливо зараз врахувати всі помилки попереднього переходу в 1991 році, який не став переходом до кращого майбутнього, який ми змарнували. Олена Скоморощенко наголосила, що тоді, коли в українців був шанс побудувати успішну державу, ми доволі поверхово й легковажно поставилися до трактування абстрактних речей.

«Бо здається, що це щось таке загальне, яке десь там існує, може, біля Бога. Але насправді, це дуже практичні речі, і оці універсальні цінності, універсальні поняття є найголовнішим важелем, який визначає вашу реальність. І від того, куди повернеться цей важіль, залежить, де ви опинитеся», - заявила Олена Скоморощенко.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, польський міністр Кульпа розповів, навіщо росія обрала політику ізоляції за прикладом Північної Кореї: «Апарат насильства».

Також Знай.ua повідомляв, що протипутінський рух буде розвалювати російську армію зсередини: краще за командування навряд впораються.