Фахівці Держекоінспекції підсумовували збитки, завдані довкіллю України з початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації. У результаті отримано загальну цифру шкоди, яка станом на 30 вересня 2022 року становить понад 1,3 трильйона гривень, з яких майже третину, а саме понад 407,3 млрд гривень, становлять збитки, завдані земельним ресурсам України.

Так, під час обстежень місць надзвичайних подій державні інспектори фіксують засмічення земельних ділянок уламками боєприпасів, знищених будівель, інфраструктурних об’єктів, а також забруднення ґрунтів небезпечними речовинами, що отруюють і землі, і підземні води, завдаючи непоправної шкоди довкіллю.

Крім того, понад 176,5 млрд гривень збитків завдано атмосферному повітрю внаслідок неорганізованих викидів забруднюючих речовин, що підіймаються у повітря під час пожеж, спричинених обстрілами у тому числі й на територіях лісових масивів, об’єктах природно-заповідного фонду.

Нагадуємо, що всі розрахунки здійснені відповідно до затверджених методик, що були розроблені фахівцями Держекоінспекції та Оперативного штабу.

Державні інспектори продовжують фіксувати злочини проти України та навколишнього природного середовища. Ворог має відповідати за злочини, які навмисне та свідомо скоює на території нашої країни.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще