Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Іноземна компанія, яка прийшла в Україну й укладає тут правочин, вона може підпорядкувати цей правочин іноземному праву й покласти туди арбітражну угоду в цей договір, арбітражне застереження про вирішення всіх спорів у якомусь там LCIA – це Лондонський комерційний арбітраж», - повідомив Максим Олексіюк.

За словами адвоката, українські компанії з іноземними інвесторами теж можуть користуватися таким правом. Однак, як наголосив Максим Олексіюк, є виняток, зокрема українські ФОПи не можуть скористатися таким правом. Але іноді й для іноземних інвесторів в Україні ця функція стає недоступною.

«Із чого, наприклад, ця дискусія взагалі існує і чому іноземні інвестори хочуть більше іноземного цього елементу, можливостей сюди (в Україну – Ред.) внести? Тому що коли вони укладають правочини з державними структурами, то державні структури, як правило, відмовляють і не підпорядковують договори іноземному праву й іноземним судам», - заявив Максим Олексіюк.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, українцям нададуть грошову допомогу у розмірі 10 пенсій: хто отримає.

Також Знай.ua повідомляв, що в Україні зросла низка виплат: хто отримуватиме більше вже з жовтня.