Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Мені доводилося ще від початку 90-х років спілкуватися з різними іноземцями і, в першу чергу, з європейцями. І на моїх очах відбувалася зміна сприйняття України від зверхнього ставлення до теперішньої колосальної шани, яку вони нам віддають», - повідомив Микола Карпюк.

За словами громадського діяча, Україна – це бронежилет Європи, і після 24-го лютого значна частина європейців усвідомила, що ми не просто бронежилет, ми європейський щит. Раніше, як зазначив Микола Карпюк, Європа боялася вступу України до НАТО, бо це було б пряме зіткнення з росією, однак зараз думка з цього приводу кардинально змінилася.

«У їхній уяві (в уяві європейців – Ред.) така порівняно з росією невеличка Україна, але вона отримує такі успіхи на фронтах, вона так героїчно бореться. Це викликає велику симпатію й повагу в європейців, і вони дуже сильно змінюють своє ставлення зараз до нас», - заявив Микола Карпюк.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, обстріли українців лише посилять допомогу заходу та лють: навіть пропагандисти допетрали.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Арестович назвав причину запізнілої реакції кремля на вибухи у Криму: «Тепер бійка за владу».