Про це він розповів на каналі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Нам вистачить продуктів, якщо ми говоримо про врожай, на два-три роки. Нам запасів вистачить для того, щоб забезпечити продовольчу безпеку нашої країни навіть у такий непростий для усіх нас час», - повідомив Олександр Бататін.

За словами економіста, повномасштабна війна росії проти України безумовно вплинула на діяльність аграріїв і приватного сектору. Олександр Бататін наголосив, що це, насамперед, пов’язане з тим, що аграрії, трейдери й виробники агропродукції не доотримали прибутки. Однак при цьому в усій цій ситуації для приватного сектору з’явився один величезний плюс.

«Я дуже багато їжджу по регіонах, зустрічаюся з представниками агросектору, з фермерами, з великими агрохолдингами і я бачу їхню зацікавленість. Вони нарешті задумалися над тим, що навіщо нам експортувати в таких об’ємах десятки мільйонів тонн зерна. Це ж навантаження на логістичну інфраструктуру, це великий об’єм сировини, яку потрібно експортувати. Навіщо нам це робити, якщо ми можемо переробляти цю сировину», - заявив Олександр Бататін.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова.

Також Знай.ua повідомляв, що гривні почнуть вилучати: НБУ попереджає про банкноти, які перестануть бути платіжним засобом.