Вчора на території Роменського району працівники Держекоінспекції у Сумській області зафіксували незаконний вилов раків, що призвів до заподіяння довкіллю збитків на загальну суму майже 2,6 мільйона гривень.

Так, під час рейду державні інспектори виявили став, у якому майже не залишилося води. При візуальному обстеженні стало очевидним, що рівень води у водоймі було знижено навмисно. Крім того, екоінспектори зафіксували, що на залишках водного плеса встановлено більше десятка раколовок.

На місце подій було викликано оперативно-слідчу групу. Працівники Інспекції разом з поліціянтами вилучили знаряддя лову, до яких встигло втрапити понад 770 раків. Нагадаємо, що дозволена добова норма вилову цих біоресурсів на водоймах загального користування складає 30 шт, а на «платних» водоймах – 50 шт.

За підрахунками фахівців Держекоінспекції, незаконний вилов раків призвів до заподіяння довкіллю збитків на загальну суму майже 2,6 мільйона гривень. Наразі за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.