Про це він розповів у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Відносини між диктаторською Білоруссю та демократичною Україною ніколи не були партнерськими. Після того, як було анексовано Крим, відбулося військове вторгнення росії на Донбасі та Луганську, ці відносини стали максимально напруженими», - повідомив Валерій Ковалевський.

За словами екс-дипломата, українська влада завжди мала побоювання, що Лукашенко і Білорусь можуть бути використані для агресії проти України. Але все одно, як зазначив Валерій Ковалевський, до останнього зберігалася надія, що Білорусь все ж таки не стане співучасником війни проти України.

«Лукашенко ухвалив рішення про участь в агресії проти України без урахування думки білоруського народу, і до останнього Лукашенко висловлювався в тому дусі, що проти війни, що він хоче українцям мирного неба, і водночас підвішував десь там вечорами ракети до російських бомбардувальників і годував російських солдатів», - заявив Валерій Ковалевський.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Білорусь ввела режим контртерористичної операції та погрожує Польщі.

Також Знай.ua повідомляв, що Віталій Ким розкрив паніку росіян під Херсоном, вже збирають награбоване та готуються тікати.