Волонтери благодійного фонду «ДивоЮА» цієї осені запустили проект «Мобільні лікарі», де проводять безкоштовні медичні обстеження для тих людей, які живуть на деокупованих територіях. Окрім обстежень, у рамках проекту можна отримати й безкоштовно ліки, які надає компанія «Фармак».

«Ми – об’єднання лікарів та медсестер, які будуть лікувати і наразі лікують людей на деокупованих територіях. Це Київська область, Сумська, Чернігівська, Херсонська, Луганська тощо. Ми хочемо бути першими, хто приїхав і зустрівся з цими людьми, тому що мало перемогти, важливо, щоб в якомога більшому складі ми пережили цю війну», – повідомив член наглядової ради «Мобільних лікарів» Олександр Бухтіяр.

Першим населеним пунктом, куди приїхали медики, стало деокуповане село Мощун у Київській області. Місцеві жителі завдяки проекту змогли безкоштовно здати аналізи, пройти обстеження й отримати безкоштовно всі необхідні ліки.

«Важливо розуміти, що кількість та географія виїздів буде також залежати від залученості українського бізнесу до життя постраждалих громад, у яких вони представлені. «Мобільні лікарі» звертатимуться за фандрайзингом до великих національних компаній та міжнародних фондів, які підтримують медицину в Україні, щоб надати медичну допомогу якомога більшій кількості українців», – додав Олександр Бухтіяр.

Як писав раніше Знай.ua, у результаті удару іранськими дронами по столиці загинула молода пара: дівчина мала скоро народжувати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що росіяни відреагували на ракетні удари по українських містах, віра в народ згасла остаточно: «Я думала, що це фейк».