Про це повідомив Віліс Дамбінс, акціонер групи компаній VS Energy, яка управляє «Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Рівнеобленерго».

Віліс Дамбінс зізнається, що зараз енергетична сфера переживає найтяжкий період в історії незалежності України.

«Ми з усіх сил намагаємося забезпечити безперебійне електропостачання по всій країні. Це важко. У нас величезні збитки. Найгірша ситуація з «Херсонобленерго». Там знищено та розкрадено росіянами мінімум 30% обладнання – а це збитки щонайменше у 2 млрд гривень. Точна цифра буде відома після деокупаціі всього регіону. Але в той же час ми розуміємо, наскільки країні потрібні наші податки. То ж ми, як відповідальний бізнес, щомісячно сплачуємо державі всі необхідні відрахування. Перемога буде за нами!», - впевнений Віліс Дамбінс.

Він закликав усіх споживачів вчасно сплачувати за спожиту електроенергію.

«Я розумію, наскільки зараз важко українцям. З одного боку війна, з іншого – складна економічна ситуація. Але я дякую кожному, хто щомісячно старанно сплачує за світло. Кожна ваша гривня дозволяє нам тримати енергетичний фронт. Світло на нашому боці!», - наголосив Віліс Дамбінс.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

VS Energy об'єднує в єдиній системі управління п'ять енергорозподільчих підприємств-операторів систем розподілу ("Херсонобленерго", "Житомиробленерго", "Кіровоградобленерго", "Чернівціобленерго", "Рівнеобленерго"). На підприємствах в управлінні компанії працює понад 11 тис. працівників.

З 2014 року акціонерами VS Energy є громадяни Євросоюзу Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина), Марина Ярославська (Німеччина).