Про це він розповів на каналі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Про мобілізацію (в росії – Ред.) казали ще 4 березня, тоді була перша інформація з нашого Головного управління розвідки про те, що вона можлива, але вона сталася зараз. Мобілізація – це взагалі така термоядерна внутрішня бомба для російської федерації, тому що, коли війна ця особливо нікого не чіпала, то все було гаразд», - повідомив Андрій Риженко.

За словами експерта, коли почалася мобілізація в росії, і війна зачепила десятки тисяч людей, то реакція дуже змінилася, порівнюючи із реакцією на початку війни. Андрій Риженко зазначив, що росіяни почали масово скупляти квитки й дуже швидко тікати за кордон. В основному люди, яких мобілізували, йдуть тому, що не бачать іншого вибору.

«Там дуже серйозні такі покарання за відмову, там відразу тюрма. У людей не має іншого виходу, і вони йдуть», - додав Андрій Риженко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, українцям пообіцяли «бавовну» просто в Москві: «Сьогодні ми відкриємо завісу».

Також Знай.ua повідомляв, що росіяни більше не хочуть жити: у Кремлі наказали заблокувати сайт зі здачі окупантів в український полон.