Про це він розповів у програмі «Абетка війни».

Як пояснює гість програми, авіація є бомбардувальна, є штурмова і є винищувальна авіація, є ще стратегічний бомбардувальник, є ракетоносці, яких у нас немає.

«Але сам літак уже зараз у цій війні розглядається як платформа перенесення ракет. Тобто основна бойова складова – це ракета. Так от ракет у нас небагато. Тобто у нас максимум є пара ракет, це Р-27, Р-73, одна малої дальності, одна середньої дальності», - пояснює Роман Світан.

До того ж, додає він, це старі радянські ракети, вони є напівактивними. Тобто, розповідає експерт, льотчик потрібен для того, щоб працювати цією ракетою, літак потрібно супроводжувати, підсвічувати локатором, а так він виявляє себе і працює система опромінення на літаку супротивника, він встигає розвернутися, або втекти з-під удару, або знищити навіть наш літак.

«У нас є певна бомбардувальна авіація, але зараз поки що не приглушена система протиповітряної оборони. До речі, ні з одного, ні з іншого боку. Ні російська система ППО зараз повністю ні знищена, ні наша система, вона досить добре працює. І саме через це ні російська авіація до нас не залітає, ні наша авіація не залітає на окуповану або російську територію», - констатує Роман Світан.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жданов назвав можливі терміни звільнення Херсона від росіян.

Також Знай.ua писав про те, що Грабський оцінив шанси окупантів залишитися під Херсоном, поки ЗСУ розносять їхню лінію оборони.