Про це він розповів у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Звичайно, що Китай чітко усвідомлює, де у нього економічні вигоди. Ці вигоди насамперед, як нам відомо, - США і Європейський союз. Якщо взяти статистику минулого року, то зовнішньоторговельний обіг Китаю склав 6,5 трильйонів доларів. Товарообіг Китаю зі Сполученими Штатами склав 756 мільярдів, із Європейським союзом – 830 мільярдів», - повідомив Ігор Литвин.

За словами дипломата, зважаючи на такий товарообіг, можна зробити висновок, що Китай не збирається втрачати таких економічних партнерів як ЄС і США. Наразі, як наголосив Ігор Литвин, триває політичне суперництво між провідними державами світу економічними засобами.

«Частка росії в цьому складає 2%. Явно, що вигоду Китай бачить на стороні Заходу, а не росії», - додав Ігор Ливтин.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, настав момент подолати іранські БПЛА та російські ракети: США можуть поставити нові системи ППО.

Також Знай.ua повідомляв, що путін знову гримить ядерною валізкою: запустять, аби залякати всіх.