Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Для багатьох громадян субсидії скоро можуть стати недоступними. Уряд вирішив посилити вимоги до одержувачів державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг та допомоги по безробіттю», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, нові умови для отримання субсидій та виплати соціальної допомоги для безробітних містяться у законопроєкті «Про працю». Якщо його приймуть, констатує журналістка, то багато українців втратять державну допомогу, зокрема ті громадяни, які працевлаштовані неофіційно, із зарплати яких не роблять жодних відрахувань.

За її словами, у законопроєкті пояснюється, що осіб позбавлять права на отримання матеріального забезпечення протягом двох років, якщо суд встановить факт виконання особою роботи без укладання трудового договору та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших обов’язкових платежів.

«При цьому «підпільних» працівників позбавлятимуть не лише субсидій, а і допомоги з безробіття, якщо вони перебувають на обліку у центрі зайнятості та одержують виплати від держави. Причому позбавлять не лише поточних виплат, але й права отримувати таку допомогу протягом наступних двох років», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Держекоінспекція порахувала приголомшливу шкоду, яке завдало Україні вторгнення путінської орди.

Також Знай.ua писав про те, що у ПФУ нагадали, як прораховують пенсію за віком.