Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«В Україні будуть перевіряти, де мешкають внутрішньо переміщені українці. Якщо їх не знайдуть на вказаних місцях, то можуть позбавити виплат. Про це йдеться у постанові уряду №1168 від 14 жовтня. Так згідно з текстом постанови буде здійснюватися контроль за дотриманням вимог законодавства про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, контроль будуть здійснювати територіальні органи Нацсоцслужби шляхом проведення такої вибіркової перевірки фактичного місця проживання або перебування внутрішньо переміщеної особи.

Як розповідає журналістка, якщо в ході перевірки з’ясовується, що внутрішньо переміщена особа не проживає за вказаним місцем, то посадова особа територіального органу Нацсоцслужби буде робити відповідний запис в акті і залишить цьому ВПО повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем знаходження для проходження ідентифікації.

«Якщо ВПО протягом зазначеного терміну, тобто протягом 10 днів не прибуде до органу соціального захисту населення, то ухвалюється рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, виплати ВПО можна втратити, якщо не виконувати необхідні вимоги.

Також Знай.ua писав про те, чи зміняться тарифи на комунальні послуги з листопада.