Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Просування вперед є практично щодня і результати є щодня, зокрема й збиті російські пташки», - наголошує Кирило Сазонов.

Загалом, констатує він, ЗСУ просуваються і завдають шкоди ворогові, а під вогневий контроль взяли, в принципі, всі стаціонарні переправи. Тому, зазначає військовий, підвіз БК та відступ для супротивника все важчий. За його словами, рашисти досить швидко наводять понтони, встигають перекидати туди й назад необхідну кількість людей, але наша артилерія та ракетники HIMARS глушать ці мости, а вони наводять нові – такий безперервний процес.

«Насправді оптимальний сценарій розвитку подій по Херсону буде, якщо ми зможемо взяти його в котел, в кільце, повністю обрізавши зв'язок. Тоді в них за кілька днів не те, що закінчиться тушонка, у військових вона закінчується в окупованому місті в останніх, але в них закінчаться ПК, автомати перетворяться на палиці, артилерія стане даремною, критимуть тільки з того берега. І тоді доведеться хоч-не-хоч здаватися», - припускає Кирило Сазонов.

На думку гостя програми, як показує досвід і дії того ж суворікіна, якщо буде загроза реального котла вже завтра, то окупанти підуть самі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ можуть вийти на кордони 23 лютого за 2 місяці, а до літа зайти до Криму.

Також Знай.ua писав про те, що у Новій Каховці росіяни заварюють кришки люків, бо бояться українських ДРГ