Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Сьогодні все залежить від нас. Ось коли пишуть, що просять відключити електрику вдома з 5 вечора – це вже сьогодні нам економить майже 20% електрики. 20% - це величезний обсяг кіловат-годин», - наголошує Георгій Біркадзе.

Тому, констатує він, треба зрозуміти, що цього року буде складна ситуація, вона вже складна і це поки що не холодно. За словами експерта, з холодами ситуація з електрикою може стати однозначно складнішою.

«550 мільйонів із Європи прийшов нам грант на відновлення енергетичної системи. Але я вважаю, що цього замало. Я вважаю, що світові компанії, які перебувають у Європі і при цьому є фахівцями, самі вже мають виявляти інтерес і самі приватні компанії навіть нам допомагати відновлювати критичну громадянську інфраструктуру», - стверджує Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, усі вже давно мали зрозуміти, що треба визнати російську федерацію країною терористів, бо вони бомблять критичну громадянську інфраструктуру.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський мовою фактів розповів, для чого європейцям потрібно економити.

Також Знай.ua писав про те, що потрібно обов'язково мати під рукою під час віялових та довгострокових відключень електрики.