Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«З 1 грудня в Україні заплановано підвищення прожиткового мінімуму. Йдеться про суму у 2684 гривні для працездатних осіб та 2093 гривні для осіб, які втратили працездатність. Однак становище малозабезпечених громадян не зміниться на краще. Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дарина Марчак», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, чиновниця зазначила, що максимальну вигоду від підвищення прожиткового мінімуму отримають не ті громадяни, які найбільше потребують допомоги. Журналістка пояснює, що цей показник прив’язаний до великої кількості виплат і з цієї причини його підвищення насамперед відчують українці із гарним доходом. Окрім цього, додає вона, Дарина Марчак наголосила, що прожитковий мінімум у країні наразі не відіграє якоїсь ключової ролі як показника доходів.

«Складність полягає в тому, що до прожиткового мінімуму в Україні прив’язані просто численні виплати. Так, коли влада рухає прожитковий мінімум, на жаль, часто ми опиняємося в ситуації, коли найбільшу вигоду від прожиткового мінімуму отримують не ті громадяни, які більше потребують допомоги від держави, а ті, які мають просто хороше фінансове становище. Так пояснила чиновниця», - розповідає Катерина Котенкова.

Також журналістка зазначає, що за словами заступника міністра соцполітики, з наступного року збільшення прожиткового мінімуму не заплановано. При цьому, додає вона, загальне підвищення буде, оскільки зростання цього показника заплановане з 1 грудня поточного року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в українській столиці відновили видачу безкоштовних продуктових наборів.

Також Знай.ua писав про те, що у НБУ прогнозують подорожчання палива.