Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«В Україні зараз діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, але не всі тарифи мають цей мораторій. Зокрема, до цього списку не увійшли тарифи на воду. Це означає, що комунальними можуть їх змінити. На які зміни по платі за воду чекати українцям найближчим часом вже роз’яснили у Держспоживслужбі», - зазначає Катерина Котенкова.

Отже, констатує вона, тарифи на холодну воду та на каналізацію не увійшли до цього списку мораторію. Тим не менш, зауважує журналістка, ще у квітні цього року було затверджено урядову постанову №502 про деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із запровадженням в Україні військового стану.

Як вона пояснює, цією постановою уряд рекомендував відповідним уповноваженим органам встановлювати тарифи, тобто не підвищувати для населення вартість централізованого водопостачання та централізованого водовідведення протягом дії воєнного стану.

«Це рекомендація, не закон. Але всі регіональні водоканали до неї дослухались і залишили такі тарифи на воду, якими вони були на 1 січня цього року. І ось саме на цю дату їх підвищили і такими вони будуть ще залишатися деякий час», - підсумовує Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Куюн розповів, як перебої з електрикою можуть вплинути на паливо.

Також Знай.ua писав про те, що низькі ціни не утримуватимуться довго через обмежену пропозицію з боку українських фермерів.