Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Після того, як ти потрапив у полон, все, що тобі треба, це тримати честь та свою особисте гідність, проте жодна інформація, яка в тебе є, ніякої ціни не має. Всі рації «перешиваються» одразу, можна не переживати, що з тобою була рація і з неї будуть слухати. Ми знаємо це, якщо ти потрапив у полон, тобі за це вже переживати не треба. Якщо в тебе питають якісь речі, ти можеш їх говорити. Ми розуміємо, що він знав. Вже немає сенсу триматися, як радянський партизан, плювати в обличчя, як це було в кіно», - пояснює Максим Жорін.

Як він зазначає, згідно з протоколом у полоні передусім потрібно зберегти своє життя, окрім цього, потрібно зберегти ще й своє обличчя. За словами гостя програми, вони знають, якою інформацією володіє полонений, і відразу враховують це, а відтак вже не надто важливо, чи він її розкаже. Тобто, каже він, навіть якщо полонений буде триматися і нічого не скаже, вони все одно поміняють перепрошивку на рації, позивні на позиціях і розташування певних засобів.

Щодо тих азовців, які повернулися з полону, зазначає військовий, то немає сумніву, що вони пережили там пекло, це написано на їхніх обличчях. Водночас він попереджає, що прийнято рішення поки що не розкривати інформацію про перебування в полоні, оскільки ще не всіх вдалося повернути.

«Це в прямому сенсі слова жах, який вони пережили. Багато хто з них навіть вважає, що «Азовсталь» була легшою, ніж полон, який вони пережили», - підсумовує Максим Жорін.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Пентагоні переконані у поверненні Херсона під контроль України.

Також Знай.ua писав про те, що частина українців отримає 100 тисяч гривень від держави.