Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Запоріжжя, Кривий Ріг та інші подібні міста мають бути сьогодні надзвичайно вдячні саме Маріуполю. Тому що росіяни, щойно дійшли до Маріуполя, зрозуміли, що тих сил, які вони планували на Маріуполь, не вистачить. Тим паче, що в перші дні вони вже почали закінчуватися. Там декілька підрозділів знищені повністю були взагалі», - розповідає Максим Жорін.

Як він пояснює, окупантам тоді довелося міняти плани, всі сили, які мали піти на Запоріжжя, на Кривий Ріг, перекинули на Маріуполь, тому що без цього міста інше просування, інший узагалі наступ для них був неможливий. А відтак, констатує екскомандир «Азову», Маріуполь дуже зв’язав сили рф, дав можливість побудувати оборону та відбити сили під Києвом.

Як пояснює гість програми, для російських окупантів же Маріуполь був важливий із кількох причин: це забезпечення повного коридору із Криму і доступ до портів, які, хоч і практично знищені, але це все одно необхідний логістичний вузол. Тобто, констатує військовий, для них Маріуполь – це не місто, у якому живуть люди, де є парки, інфраструктура.

«Їм він просто був потрібен цинічно для того, щоб виконувати ті плани, які вони перед собою поставили. І саме тому вони його просто стерли з лиця землі, там майже нічого не залишилося. І втратили там величезну кількість своїх підрозділів», - констатує Максим Жорін.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Польща планує створити найсильнішу армію на континенті.

Також Знай.ua писав про те, що росія завдяки путіну втратила звання «військової держави».