Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Зараз воєнний стан і ми маємо чудово розуміти, що навантаження на державу і на органи місцевого самоврядування величезне. Допомогти кожному роздати по power bank буде дуже важко, допомогти кожному роздати по обігрівачу буде дуже важко. Багато місцевих бюджетів дефіцитні», - зазначає Олексій Буряченко.

Як він пояснює, якщо більш багаті громади можуть зробити якісь запаси критично необхідного для об’єктів соціальної інфраструктури, тобто шкіл, садочків, лікарень, то вони, звичайно, це будуть робити першочергово. Але все інше, констатує політолог, - за можливістю, якщо вистачатиме коштів, то будуть і центри обігріву, і центри безперебійного стільникового зв’язку. Але в цьому плані, підкреслює він, має бути максимальна оптимізація ресурсів із синхронізацією на державному рівні.

«Кожна людина передусім має попіклуватися про себе та свою родину. Держава має робити все, що можливо, що вона може робити. Як вже згадували за прикладом Львова, коли Садовий встановлює буржуйки в прольотах між поверхами на випадок того, що дійсно не буде нічого, ні тепла, ні світла, ні води, щоб люди хоча би могли погрітися. Це такі ізольовані місця обігріву для мешканців багатоповерхівок», - пояснює Олексій Буряченко.

За його словами, це непогана практика, яка буде впроваджуватися. Окрім цього, додає експерт, ми вже знаємо, що будуть створювати місця для обігріву, і в Києві вже з’явилися через Starlink точки безперебійного стільникового зв’язку. Він підкреслює, що люди мають знати, де знаходиться найближчий такий пункт, де вони просто зможуть зв’язатися з рідними.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Палатний запропонував відмінити мито для ввозу приладів живлення та обігрівачів.

Також Знай.ua писав про те, коли росія може застосувати ракетний терор по критичній інфраструктурі.