Як пише 5 канал, артист поділився постом вірменського журналіста із прапором Вірменії та написом «Вірменію атакують». Після цього, як зазначив Руфат Алекперов, представник компанії ShowTime booking agency, організатори концерту навіть не стали говорити з артистом, а негайно скасували його концерт.

«Ніхто цього не очікував. Ми завжди моніторимо інформацію про артистів, стежимо за їхнім інтерв'ю та висловлюваннями. З боку Макса Барських раніше ніколи не помічали нічого підозрілого. Як і всі, ми були дуже здивовані його негідним вчинком. Людина показала своє обличчя», - каже Алекперов.

На сайті продажу квитків Iticket.az зазначилось, що причиною єскасування є те, що «артист займає провокаційну позицію, підтримуючи режим агресора. На сцені Азербайджану немає місця артисту, який підтримує режим агресора, незалежно від його національності та країни!».

Азербайджанці не приховують свого розчарування у Барських, називаючи його вчинок «ударом в спину» країні, яка від початку війни на батьківщині співака, підтримувала її.

Перейнята Барських риторика підтримки Вірменії, яка начебто, як і Україна є жертвою «агресора»-Азербайджану наразі транслюється вірменською діаспорою та навколополітичним середовищем Франції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

· «Те, що було зроблено для України, має бути зроблено для Вірменії!» (член міської ради Ніцци ПІкар).

· «Світ має підтримувати Вірменію, як він підтримує Україну» (глава регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег Мюзельє).

Та, як аналізує 5 канал, є 7 історичних фактів, чому Азербайджан, як і Україна, не агресор, а жертва.

  1. У 1991-1993 рр. вірменські збройні формування окупували 20% суверенної території Азербайджану.
  2. Вірменія, за участю збройних сил РФ окупувала землі Азербайджану, спираючись на вірменських сепаратистів у Карабаху.
  3. Тепер вірменські сепаратисти будують плани «приєднання» цих територій Азербайджану до рф за прикладом анексії Криму та Донбасу.
  4. Агресія проти азербайджанців у Карабаху змусила понад мільйон з них залишити свої будинки.
  5. У Першій Карабаській війні було знищено близько 17 000 цивільних азербайджанців. За 30 років від мін, встановлених вірменами, постраждали 3345 цивільних.
  6. Під час Другої Карабаської війни Вірменія обстріляла російськими ракетами понад 80 населених пунктів Азербайджану.
  7. У лютому 1992 р. вірменські збройні формування знищили близько 500 мирних жителів села Ходжали.

Усі перелічені факти підтверджені документально, хід подій регулярно висвітлює телеграм-канал AZfront. Вони свідчать, що Азербайджан є не агресором у цьому конфлікті, а сам став жертвою архітекторів промосковського проєкту «Велика Вірменія» і зараз просто відновлює свої суверенні території.