Виконуючий обов'язки голови Держекоінспекції Ігор Зубович взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і долучився до обговорення проблеми впливу воєнних дій на довкілля України, та відновлення до природного стану.

️Під час свого виступу керівник відомства Ігор Зубович наголосив, що шкода, завдана навколишньому природному середовищу, колосальна. Якщо говорити мовою цифр, то станом на 10 листопада 2022 року збитки довкіллю внаслідок збройної агресії становлять понад 1,37 трлн гривень. Варто зазначити, що вказана сума – це далеко не фінальний результат розрахунків, оскільки фахівці Держекоінспекції щодня продовжують роботу і цифри постійно оновлюються.

Зокрема, сьогодні також триває робота щодо розробки ще ряду проєктів методик, що знаходяться на різних етапах погодження та доопрацювання. Даний напрямок діяльності Держекоінспекції важливий, оскільки нормативно-правова база має відповідати викликам сьогодення. Як результат, наразі маємо вже три чинні методики, відповідно до яких розраховуються збитки, завдані саме війною.

Відновлення навколишнього природного середовища України після війни - це один із пріоритетів у нашій діяльності на найближчі роки. Адже більшість території держави пошкоджено або знаходиться у критичному стані.

Одним із можливих етапів відновлення територій та довкілля України загалом, є розробка спеціальних комплексних програм та планів, які допоможуть поступово повертати наше довкілля до нормального стану. У даному напрямку також розраховуємо на методологічну підтримку міжнародних партнерів та колег.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще