Засновник та очільник всеукраїнського гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук створив петицію з вимогою зупинити екоцид в Україні та притягнути Росію до відповідальності, за злочини щодо довкілля. Ця петиція стала першим кроком міжнародної кампанії, що вимагає засудити росію за її злочини проти тварин та екології.

Війна вразила 20% природоохоронних територій України. Росіяни обстріляли 20 притулків і три зоопарки та окупували 12 національних природних парків і вісім заповідників.

182 880 м² ґрунту забруднено шкідливими речовинами, а 23 286 га лісу спалено російськими ракетами та снарядами.

Від дій росіян загинуло понад 6 000 000 свійських тварин та 50 000 дельфінів Чорного моря. Крім того, окупанти катують звірів, знущаючись з них та вбиваючи заради розваги. Багато тварин стали бездомними, тому що їхніх господарів вбили, а житло зруйнували.

UAnimals не тільки допомагає з порятунком та лікуванням постраждалих звірів, а й оприлюднює та активно поширює інформацію про випадки жорстокого ставлення до них. Щоб привернути увагу до злочинів російської армії, активісти влаштовують акції, мітинги, виходять на марші – прикладають всі сили, щоб винні не уникли кари.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще