Про це він розповів на каналі «Знай.ua».

«Є у нас графіки планових відключень по Україні, вони публікуються, але їх не завжди дотримуються. Тому що зараз функціонування електроенергетичної системи здійснюється переважно за резервними схемами. Для того, щоб замінити тимчасові рішення на постійні, потрібно відремонтувати все пошкоджене обладнання або замінити його», - розповідає Геннадій Рябцев.

Як він пояснює, коли працюють тимчасові схеми, використовується резервне обладнання, а його потужність зазвичай є значно меншою, аніж потужність основного. Тому, констатує експерт, якщо виникає небезпека чи ризик аварії, тобто виходу з ладу цього тимчасово встановленого обладнання, то й відбуваються аварійні відключення.

«Тобто це робиться для того, щоб уникнути ймовірного виходу з ладу всієї підсистеми, яка забезпечує електричною енергією велику кількість споживачів. Це може призвести до того, що ні про які планові відключення вже взагалі не буде йтися, а просто вимкнеться електрика на добу, на дві доби, поки не буде знову налаштовано якісь резервні схеми постачання, резервні маршрути постачання електричної енергії», - зазначає Геннадій Рябцев.

За словами гостя програми, такі нерівномірні відключення електроенергії в Україні будуть відбуватися доти, доки не буде повністю відремонтовано або замінено обладнання. Саме тоді, підкреслює він, ми зможемо працювати за налагодженими схемами з використанням тих ліній електропередач і того обладнання, яке зазвичай використовувалося тими чи іншими операторами систем розподілу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів.

Також Знай.ua писав про те, що кияни обурюються несправедливістю щодо вимкнень світла.

https://youtu.be/SbgIIcVjzjk