Про це він розповів на каналі «Знай.ua».

«Сьогодні в Україні близько 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, які одержують соціальну допомогу на проживання. Нещодавно заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив про проведення вибіркових перевірок цільового використання державної допомоги. Він зазначив, що Мінсоцполітики розробляє механізм, яким переселенцям будуть видавати повістки у рамках загальної мобілізації», - повідомляє Олександр Близнюк.

Отже, констатує він, тепер чоловіків, які виїхали до безпечних населених пунктів, ставитимуть на облік у територіальних центрах комплектування. Тобто, каже журналіст, чоловіки віком від 18 до 60 років повинні перебувати на обліку у військкоматах, це зобов’язання закону, яке необхідно виконувати.

За даними чиновника, розповідає він, перевірки ВПО проводитимуть представники територіального органу Національної соціальної сервісної служби, якщо їх у цей момент вдома не буде, то залишать відповідне повідомлення. Як додає журналіст, Віталій Музиченко уточнив, що українці мають звернутися до органів соцзахисту населення, які проводили реєстрацію ВПО для продовження грошової допомоги, на це дається 10 днів.

«Як відомо, держава виплачуватиме дорослим переселенцям по 2 тисячі гривень на місяць, діти та люди з інвалідністю отримуватимуть на 1 тисячу більше. Глава Мінінтеграції Ірина Верещук повідомила, що станом на 10 листопада переселенцям виплатили 45 мільярдів гривень. Вона наголосила, що кошти на ці виплати є, а затримки відбуваються через проблеми з документами, їхню втрату чи неготовність», - розповідає Олександр Близнюк.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли, як до кінця року ще зміняться виплати пенсіонерам.

Також Знай.ua писав про те, як в Україні зміниться курс долара до Нового року.