Про це він розповів у своєму блозі.

«Поки в росії домінує порядок так званої спеціальної військової операції, це неможливо. Зверніть увагу на реакцію російських офіційних осіб на виступ Зеленського: Україна не хоче переговорів. Тобто той порядок денний, із яким вийшов Зеленський, для росії не актуальний. Для росії актуальна програма щонайменше заморозити ситуацію так, як є. Для України програма мінімум – це межі 1991 року», – констатує Руслан Бізяєв.

Водночас росія, пояснює він, не може зараз повторити свою поразку та відступ від Херсона на Донбасі чи у Запоріжжі, а питання Криму вирішити хоча б дипломатичним шляхом, коли всі сторони розуміють, що Крим повертається.

«Чи можливо так зараз у російському істеблішменті? Ні. Тому має певним чином змінитися російська громадська думка, в росії має відбутися зміна ритму. Наскільки я знаю, зараз триває смертельний бій із перервою на обід між вежами кремля», - зазначає Руслан Бізяєв.

За словами політолога, дуже малоймовірно, щоб зараз хтось у російському керівництві погодився на це, оскільки росія провела псевдореферендум і стала заручницею власної концепції. Для цього, пояснює експерт, потрібно, щоб сторони однаково дивилися в майбутнє, але сьогодні в завтрашній день подивитися можуть не тільки всі. Тому, робить висновок політолог, ситуація не рухається ніяк і безвідносно до того, як далі розвиватиметься дипломатичний трек, удари по критичній інфраструктурі продовжуватимуться.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, що світ все одно не сприймає порядок денний зеленого курсу.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, що таке московський патріархат насправді.