Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Українцям даватимуть доплати до пенсій за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих меценатів. За рахунок цих доплат будуть фінансуватися пенсії не лише тих громадян, яким вони адресовані, але й усіх підопічних Пенсійного фонду, тобто для всіх пенсіонерів. При цьому пенсіонери, яким адресовані ці доплати, будуть отримувати більшу частину тих перерахованих грошей», - повідомляє Катерина Котенкова.

Зокрема, розповідає він, ці положення містяться у законопроєкті №7649, який Верховна Рада ухвалила у другому читанні. Тепер, додає журналістка, якщо президент підпише цей документ, то він набуде чинності закону і стане обов’язковим. За її словами, цей закон фактично є доповненням до чинного закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», його доповнюють статтею 72-1 «Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб».

Як розповідає журналістка, у статті, що доповнює закон, йдеться про те, що юридичні та фізичні особи можуть переховувати благодійні пожертвування та виплати пенсій українцям. До того ж, зазначає вона, йдеться про те, що ці пожертвування можуть бути як персоналізовані, так і знеособлені.

«Знеособлені перерахування надходять до Пенсійного фонду для виплат усім підопічним Пенсійного фонду України. Якщо фізична чи юридична особа перераховує персоналізований внесок для якогось конкретного пенсіонера, то йому дістанеться 70% цього внеску, інші 30% вступають до Пенсійного фонду України і потім розподіляються між усіма пенсіонерами», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у ПФУ пояснили щодо пенсії у зв’язку із втратою годувальника.

Також Знай.ua писав про те, що робити українцям, якщо раптом запізнилися на потяг через російські обстріли.