Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, у грудні на українців чекає ще один етап підвищення пенсій і це буде останнє підвищення в цьому році, а також, ймовірно, і на весь наступний рік. Зокрема, пояснює він, у бюджеті країни, що воює, не передбачено грошей на підвищення соціальних стандартів.

«У грудні перерахують виплати тим, хто отримує мінімальну та максимальну пенсії. Цей перерахунок буде пов’язаний із підвищенням прожиткового мінімуму, до якого прив’язані ці дві пенсії. Тобто він зросте з 2 027 до 2 093 гривень. Разом із ним аналогічно на 66 гривень зросте і мінімальна пенсія, яка дорівнює прожитковому мінімуму», - розповідає Катерина Котенкова.

Паралельно, додає вона, стане вищою максимальна пенсія, що дорівнює 10 прожитковим мінімумам, її піднімуть із 20 270 до 20 930 гривень. Тобто, констатує журналістка, для громадян, які отримують максимальну пенсію, місячні виплати зростуть на 660 гривень. Водночас вона зауважує, що в Україні таких пенсіонерів не багато, лише кілька десятків тисяч, переважно це судді та колишні депутати, а ось мінімальну пенсію поки що отримує десь близько 1,5 мільйона наших громадян.

«За словами старшого наукового співробітника Інституту демографії та соціальних досліджень Лідії Ткаченко, чисельність отримувачів мінімальної пенсії вдалося скоротити завдяки віковим доплатам до пенсії і тепер мінімальну виплату у розміні 2 027 гривень отримують лише люди, які мали маленьку зарплату і не заробили собі достатнього страхового стажу», - повідомляє Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у ГУР попередили про нову атаку росіян, коли українці знову будуть без світла та води.

Також Знай.ua писав про те, що в Ощадбанку більше не беруть комісії і немає ліміту на зняття готівки.