Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Кожна національна ідея має 2 аспекти. Перший – найпростіший: як було би добре, якби наша нація була найбагатшою, найсильнішою, найрозумнішою у світі. Це просто – ми маємо бути найкращі. Є другий аспект: національна ідея – це те, що нація пропонує світу. Це якась універсальність», - пояснює Дмитро Корчинський.

Зокрема, розповідає він, британська національна ідея – це місія білої людини, яка несе цивілізацію на ті чи інші землі, американська національна ідея – це свобода і демократія для всіх як універсальна цінність, німецька національна ідея довгий час будувалася на расовій вищості.

Зараз же, зазначає експерт, у світі не залишилося універсальних смислів, окрім релігійних. За його словами, 21 століття – це століття релігійних воєн і релігійної боротьби, релігійних смислів. Зокрема, каже філософ, ніхто не готовий вмирати за пенсійну реформу, а в ім’я Аллаха – готові вмирати, це вищий смисл.

«Тому українська національна ідея – це релігійна ідея, що українська нація має бути мечем живого Бога в наступному столітті. Обов’язково ми маємо бути в авангарді всесвітнього хрестового походу. Ми маємо бути авангардом церкви», - переконаний Дмитро Корчинський.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що таке московський патріархат насправді.

Також Знай.ua писав про те, що Європарламент офіційно визнав росію спонсором тероризму.