«Я раджу тим українцям, які хочуть мати доступ до різних сфер у США, приїжджати до Вашингтона чи інших міст; ставати членами різних американських чи міжнародних організацій; брати собі на допомогу компетентних юристів та консультантів, які мають реальну гарну репутацію та історію своєї діяльності у США. І головне – українцям не варто боятися, що ми маємо іншу культуру та ділові традиції. Україну зараз у нас дуже шанують. Зараз у США все розуміють і все більше наших людей дізнаються про те, що українці – гідні люди, які борються за свободу та своє право на життя», – упевнений відомий адвокат та політичний стратег Юрій Ванетик (Каліфорнія, США).

«До розширення нинішньої війни в мене особисто, скажу чесно, був певний дискомфорт і скептицизм щодо України. У мене були різні досліди, скажу так, були й досить колючі ситуації. Я розумів, що українцям та Україні складно буде в США виглядати на рівні, тому що репутація окремих людей в Україні та країни загалом була… не дуже гарною. Зараз вона дивовижна!

Багато хто в нас розуміє, що ті проблеми, які мали Україна, нікуди не зникли. У нас усі чудово це знають, бачать та розуміють. Але зараз у нас прийняли українців саме як народ, як націю, а не просто як якийсь законсервований радянський експеримент. Нині абсолютно інше сприйняття.

Україна себе винайшла за дико болючу ціну. За дику трагедію, яка продовжується і невиправдана нічим! Водночас, як відомий Віктор Франкл, який після жахливих концтаборів знайшов у собі гідність та мужність, так і Україна за нинішньої трагедії лише збільшує гідність в очах Заходу. Тому українським компаніям треба себе показувати на Заході, пропонувати свої можливості на найвищому рівні. Для цього є всі умови та всі підстави», – підсумував Юрій Ванетик.