Про це він розповів у своєму блозі.

«Насправді реальні цілі так званої спеціальної військової операції досі перебувають у тумані. Це ми бачимо не лише за суперечливістю заяв, а й за суперечливістю дій, коли, з одного боку, продовжуються удари по критичній інфраструктурі, з другого боку – на фронті настає затишшя, з третього боку – кажуть, що буквально промерзне земля – почнеться ескалація , з четвертого боку – що жодної ескалації не буде, вони будують оборонну лінію по лівому березі Дніпра та зміцнюють сусідні з Україною області», - розповідає Руслан Бізяєв.

Як зазначає експерт, у російських еліт немає чіткої відповіді, якою буде наступний політичний рік в умовах війни проти України, що триває. Він пояснює, що, з одного боку, існують дорогі європейські партнери з погляду бізнесу, з другого – це погана Європа, яка вводить санкції, визнає країною-спонсором тероризму, з третьої – як би саме європейські, а саме грецькі танкери перевозять російську нафту , з п'ятою – Британія закуповує російську нафту, з шостою – Джанет Єллен говорить про те, що про жодну конфіскацію активів російської федерації зараз не може навіть йтися.

За словами політолога, якщо розібратися, питання навіть не у сумі, адже за останні 5 років США надрукували 12 трильйонів доларів, а ЄС – 5 трильйонів євро, тож на тлі цих сум 300 мільярдів – нічого. Як зазначає експерт, вся справа у вигоді, а максимально не вигідно це Європі, конкретно – Макрону, який неодноразово заявляв, що він хоче стати ключовим посередником, за що сьогодні йде жорстка конкуренція.

«Бо війна в Україні – це ключовий тригер зміни геополітичного балансу у світі. І вже сьогодні в завтрашній день подивитися хочуть не тільки всі. І, відповідно, мати з цього певні бонуси», - робить висновок Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, як росія використала ідею слов'янської єдності.

Також Знай.ua писав про те, що ЗСУ можуть розпочати контрнаступ відразу на 2 напрямках.